16. tjedan psihologije u Hrvatskoj
|20.-26. veljače 2023.
16. tjedan psihologije u Hrvatskoj|20.-26. veljače 2023.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.

Novosti

26.2.2023

Još kratko plovimo Rijekom psihologije

Iako je Rijeka psihologije službeno završila, dio njenog programa očekuje nas i u nadolazećem tjednu.

U ponedjeljak će učenici trećeg razreda OŠ ''Fran Krsto Frankopan'' Krk i učenici drugog razreda OŠ Vežica imati priliku naučiti nešto više o emocija putem radionica kojima je cilj učenje prepoznavanja i imenovanja vlastitih emocija te načina nošenja s njima.

Studenti i učenici srednje škole kroz radionicu će moći naučiti kako svoje pametne telefone iz ometanja tijekom učenja pretvoriti u saveznike za učenje te na taj način pospješiti svoje akademske uspjehe.

Srednjoškolci se također mogu uključiti u radionicu vezanu za seksting. Što je to seksting? Smatra li se normativnim intimnim ponašanjem u modernim vezama ili pak devijantnim ponašanjem? Koje negativne posljedice može imate te kako ih riješiti? Sve to i još ponešto može se naučiti na ovoj zanimljivoj radionici.

 

U utorak će učenici drugog razreda OŠ ''Dr. Andrija Mohorovičić'' saznati više o usredotočenoj svjesnosti te kako im ona može pomoći da bolje razumiju vlastite potrebe i potrebe ljudi oko njih. Učenici četvrtog razreda OŠ ''Rikard Katalinić Jeretov'' uključeni u produženi boravak kroz radionicu će savladati osnove mindfulness meditacije te biti poučeni kako ga primijeniti i samostalno i poraditi na svojoj sumjerenoj pažnji.

Učenici osnovne škole i zainteresirani građani mogu se doći poigrati te kroz igru prošetati gradom od Mlake do Trsatske gradine. Putem će se zabaviti, družiti, učiti i vratiti korijenima – igri i otkrivanju.

Učenici srednje škole koji razmišljaju o upisu studija psihologije mogu saznati više o psihologiji, različitim granama, znanstvenom radu psihologa i drugome od samih studenata psihologije.

 

U srijedu će učenici Medicinske škole u Rijeci moći će sudjelovati u radionici namijenjenoj budućim zdravstvenim radnicima kako bi unaprijedili svoje komunikacijske vještine, upoznali se s najčešćim pogreškama koje se javljaju u procesu komunikacije te kako prevenirati iste.

Djelatnici OŠ "Drago Gervais" i ostali zainteresirani kroz radionicu će se moći upoznati sa znanstvenim spoznajama o čimbenicima koji utječu na zadovoljstvo poslom te o utjecaju navedenog i na zadovoljstvo životom. Na radionici će imati priliku iskusiti i tehnike koje će im moći pomoći u svakodnevnom životu kako bi poboljšali kvalitetu života.

 

Detaljnije informacije o programu i aktivnostima možete saznati ovdje.

Pronađite nešto
za sebe u programu!
Uključite se u našu
humanitarnu akciju!