16. tjedan psihologije u Hrvatskoj
|20.-26. veljače 2023.
16. tjedan psihologije u Hrvatskoj|20.-26. veljače 2023.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.

Novosti

23.2.2023

Uplovimo u petak s Rijekom psihologije

Za kraj radnog tjedna Rijeka psihologije ne posustaje!

U petak se ponovno možete priključiti danima otvorenih vrata Centra za profesionalnu rehabilitaciju.

Poduzetnici mogu sudjelovati u drugom danu konferencije Psihologija za poduzetnike.

Pričat će se i o različitim vrstama povezanosti te nas sigurna povezanost s drugima osnažuje. Interaktivno predavanje za građane predstavit će povezanost kao snagu, a ne kao slabost. Građani i stručnjaci iz sektora socijalne skrbi i zdravstva, stručnjaci u području zapošljavanja, poslodavci, donositelji i provoditelji javnih politika podržanog zapošljavanja za okruglim će stolom raspravljati o zapošljavanju osoba s psihosocijalnim poteškoćama, detektirati dobre prakse i barijere te predložiti inovativne modele za unaprjeđenje ukupnog sustava podržavanja zapošljavanja u RH. Građani koji se bore sa stresom imaju priliku naučiti korisne tehnike relaksacije kako bi se adekvatno relaksirali nakon stresnog radnog dana. Svi ljubitelji životinja mogu doći upoznati zanimljive dlakave terapeute i kroz interaktivno predavanje saznati o intervencijama uz pomoć životinja.

Studenti koji će uskoro uploviti u svijet rada mogu se pridružiti radionici kako bi se pravovremeno pripremili za proces traženja posla. Prikazat će se najčešća pitanja prilikom intervjua te analizirati i razmotriti dobri, ali i oni manje dobri, potencijalni odgovori. Osnovnoškolski, srednjoškolci i studenti mogu se priključiti radionici iskustvenog tipa kroz koju će se upoznati s osnovnim principima mindfulnessa i izravno doživjeti temeljne vježbe.

Učiteljice razredne nastave svoja iskustva stresa u nastavi mogu podijeliti na interaktivnom predavanju, osnažiti jedna drugu i pružiti si potporu za daljnji rad u onim stresnim i opuštenim situacijama prilikom vođenja razredne nastave. Odgajatelji i učitelji imaju priliku razviti dodatne kompetencije te pored teorijskog dijela vidjeti i neke aktivnosti provedene u okviru PROMEHS kurikula za mentalno zdravlje djece u vrtićima i školama.

Detaljnije informacije o programu i aktivnostima možete saznati ovdje.

Pronađite nešto
za sebe u programu!
Uključite se u našu
humanitarnu akciju!