16. tjedan psihologije u Hrvatskoj
|20.-26. veljače 2023.
16. tjedan psihologije u Hrvatskoj|20.-26. veljače 2023.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.

Novosti

22.2.2023

Gdje nas vodi četvrti dan Rijeke psihologije?

S ponosom možemo najaviti da se i ove godine održava tradicionalna Psihologija za poduzetnike koja plovi s Rijekom psihologije od prvoga dana.

I četvrtog dana Rijeke psihologije nastavljaju se dani otvorenih vrata Centra za profesionalnu rehabilitaciju, Županijskog suda u Rijeci i Općinskog suda u Rijeci. Uz to, možete se pridružiti i jednim virtualnim otvorenim vratima, onima Odsjeka za psihologiju. Prvenstveno su namijenjena maturantima i učenicima srednje škole koji se nalaze pred izborom studija. Sudionici će biti informirani o uvjetima upisa, programu, aktivnostima.

Odgajatelji, učitelji, roditelji imaju priliku pobliže se upoznati s procjenom darovitosti te načinima na koje pružiti jednake mogućnosti za sve stavljanjem naglaska na pojedine komponente darovitosti: kreativnost, talentiranost i motiviranost za pojedine nastavne i izvannastavne aktivnosti. Roditelji djece s teškoćama u razvoju moći će o svojim stresorima porazgovarati na interaktivnom predavanju te dobiti korisne alate kako se sa stresom nositi u budućnosti. Roditelji djece vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta imaju priliku naučiti nešto više o načinima na koja djeca izražavaju svoje potrebe te kako mogu reagirati i usmjeriti dijete da se pravilno izrazi. Putem malih ekrana roditelji i odgajatelji mogu sudjelovati u interaktivnom predavanju o lošim stranama provođenja vremena djeteta za ekranom, ali i o načinima na koje se ekrani mogu iskoristiti za dobrobit djetetova razvoja.

Dom za odrasle osobe Turnić građanima će predstaviti usluge psihosocijalne podrške za korisnike izvan ustanova i ostalim uslugama u zajednici. Polaznici interaktivnog predavanja moć će čuti i iskustva sugrađana koji usluge koriste te kako da i sami potraže pomoć ukoliko im je potrebna.

Srednjoškolci, studenti i građani dobrodošli su na predavanje o defenzivnim rutinama gdje mogu saznati kako takve obrasce unutar organizacije mogu zamijeniti konstruktivnim ponašanjima u cilju jačanja otpornosti sebe i organizacije.

Za sve one koji imaju problema sa usporavanjem dobrodošlo je predavanje koje će upoznati sa sindromom profesionalnog sagorijevanja te time kako ga na vrijeme spriječiti.

Umirovljenici u diskusiji mogu podijeliti i prokomentirati različite izazove starenja s kojima su se susreli te načine na koje su ih prevladali. Uz raspravu sudionicima će se prezentirati i strategije koje mogu pomoći s novim izazovima.

Zaposlenici tvrtke AITAC pozabavit će se osobinom poniznosti te njenim dobrim i lošim aspektima u pogledu modernog rukovoditelja.

Detaljnije informacije o programu i aktivnostima možete saznati ovdje.

Pronađite nešto
za sebe u programu!
Uključite se u našu
humanitarnu akciju!