16. tjedan psihologije u Hrvatskoj
|20.-26. veljače 2023.
16. tjedan psihologije u Hrvatskoj|20.-26. veljače 2023.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.

Novosti

19.2.2023

Prvi dan 12. Rijeke psihologije

S veseljem Vas pozdravljamo na početku još jedne Rijeke psihologije!

Službeno otvorenje manifestacije održat će se u 18:00 sati na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Nakon službenog otvaranja i pozdravnih riječi, dr.sc. Nermina Mehić održat će predavanje „Razlozi srca - tko nas privlači, zašto i kakve to uopće ima veze?“ kojim će dati odgovore na brojna pitanja vezana uz romantično uparivanje temeljene na suvremenim znanstvenim spoznajama.

Prvoga dana studenti, građani, osobe s invaliditetom, poslodavci i stručnjaci moći će se priključiti danu otvorenih vrata Centra za profesionalnu rehabilitaciju te  doznati više o poticanju zapošljavanja osoba s invaliditetom. Predavanje zanimljivog naziva „Ajme kako mi se ne da“ upoznat će studente i građane kako bolje razumjeti sebe, prepoznati što im je važno u radu te kako svoje radno iskustvo učiniti ugodnijim. Građani i stručnjaci mogu se pridružiti i interaktivnom predavanju i naučiti kako razumjeti i biti podrška žrtvama nasilja.   Građani se mogu priključiti i zanimljivoj radionici na kojoj će uz vodstvo moći isprobati dobrobiti mindfulness meditacije te naučiti kako pomoću nje unaprijediti svoje mentalno zdravlje.

Osnovnoškolci će imati priliku sudjelovati u radionici koja će ih naučiti kako učiti, preuzeti kontrolu u svoje ruke, razviti osjećaj efikasnosti i zadovoljstva prilikom učenja te na taj način i (za)voljeti znanje.

Voditeljice i voditelji programa Rastimo zajedno moći će sudjelovati na Zoom radionici gdje se mogu upoznati, razmijeniti iskustva, podržati jedni druge te ojačati motivaciju za daljnji predani rad na programu Rastimo zajedno. Korisnici doma za odgoj djece i mladeži Rijeka imaju priliku uključiti se u radionicu te kroz nju istražiti ono što je očima nevidljivo – vlastite osobine, uloge i interese, upoznati se s tehnikama regulacije emocija i načinima jačanja samopouzdanja. Odgajatelji i učitelji moći će poslušati nešto više o glazbi kao komunikacijskom alatu u odgojno-obrazovnom okruženju. Odgajatelji se također mogu priključiti i radionici o psihoterapiji plesom i pokretom te načinima na koje može pomoći u radu s djecom. Roditelji djece do treće godine života imaju priliku saznati nešto više o ranoj komunikaciji: što je ona, kako teče i zbog čega je važna. Sportaši, roditelji sportaša, treneri i sportski djelatnici na raspolaganju imaju interaktivno predavanje o zonama optimalne izvedbe te načinima pomoću kojih se do zone optimalne izvedbe može doći.

Detaljnije informacije o programu i aktivnostima možete saznati ovdje.

 

Veselimo se zajedničkom uplovljavanju u još jednu Rijeku psihologije!

Pronađite nešto
za sebe u programu!
Uključite se u našu
humanitarnu akciju!