16. tjedan psihologije u Hrvatskoj
|20.-26. veljače 2023.
16. tjedan psihologije u Hrvatskoj|20.-26. veljače 2023.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.

Novosti

17.2.2022

Plovimo do četvrtog dana Rijeke psihologije!

Četvrtog dana Rijeke psihologije očekuje nas tradicionalna konferencija Psihologija za poduzetnike i gospodarstvenike gdje zainteresirani poduzetnici i gospodarstvena javnost mogu naučiti psihološke spoznaje korisne upravo njima.

Učenici će moći sudjelovati u radionicama prilagodbe pandemiji i sve dužem boravku u kući te naučiti kako iskoristiti to vrijeme u svoju korist, također, moći će naučiti ponešto o mentalnoj higijeni i kako je implementirati u svoju svakodnevicu. Učenici 8. razreda moći će naučiti ponešto o asertivnosti - kako se zauzeti za sebe, a da pritom uvažavaju osjećaje, potrebe i mišljenja drugih ljudi.

Ukoliko ste roditelj djeteta/djece predškolske dobi sve o besplatnom savjetovalištu za roditelje djece predškolske dobi pokrenutog od strane DV Rijeka možete saznati na danu otvorenih vrata savjetovališta. Roditelji se također mogu uključiti u predavanje o prevladavanju stresa te izazovima s kojima se susreću roditelji i djeca danas. Roditelji, bake, djedovi, braća i sestre i svi uključeni u život učenika mogu saznati kako si olakšati te osamostaliti dijete u učenju. Odgajatelji će se baviti temama tranzicije iz obitelji u vrtić, čitalačkim klubom kao oblikom stručnog usavršavanja te suradnjom i komunikacijom s roditeljima djece s teškoćama u razvoju. Biti će održan i okrugli stol za sve zainteresirane, a razgovarat će se o učenicima dvostrukih posebnih obrazovnih potreba (darovitost + teškoća).

Građani su pozvani u udrugu Foliot na dan otvorenih vrata i predstavljanje programa ''Treba mi podrška''. Studenti se nerijetko nalaze u situaciji otežane koncentracije i smanjene motivacije za radom, interaktivno predavanje pokušati će odgovoriti na pitanja kako se motivirati na učenje te poboljšati koncentraciju u poprilično izmijenjenim uvjetima životima u kojima se trenutno nalazimo. Kroz zanimljivu radionicu svi oni koje zanima područje upravljanja ljudskim resursima moći će se upoznati s ulogom intervjuera ili svoju ulogu unaprijediti novim znanjima. Ukoliko tek krećete u svijet rada ili planirate promijeniti posao interaktivno predavanje kako napisati dobru prijavu za posao otkrit će vam kako se u najboljem svjetlu predstaviti potencijalnom poslodavcu.

Pozivamo vas da se uključite u humanitarnu akciju kojom se prikupljaju sredstva za odgojno – obrazovnu skupinu djece s intelektualnim poteškoćama Dječjeg vrtića Sušak. U humanitarnu akciju možete se uključiti uplatom na žiro-račun Filozofskoga Fakulteta u Rijeci (IBAN: HR9123600001101536455, ZABA; poziv na broj: 70505505759-06, svrha uplate: humanitarna akcija).

 

Pronađite nešto
za sebe u programu!
Uključite se u našu
humanitarnu akciju!