16. tjedan psihologije u Hrvatskoj
|20.-26. veljače 2023.
16. tjedan psihologije u Hrvatskoj|20.-26. veljače 2023.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.

Novosti

16.2.2022

Što nas očekuje trećega dana Rijeke psihologije?

Rijeka psihologije lagano teče i do trećeg dana s još zanimljivih i edukativnih predavanja i aktivnosti!

Predškolci će imati priliku upoznati se sa mindfulnessom, tehnikom za koju se pokazalo da redovitom vježbom utječe na koncentraciju djeteta, regulaciju stresa i emocija. Kroz radionicu o komunikacijskim i socijalno-emocionalnim vještinama učenici će imati priliku upoznati se sa strategijama rješavanja sukoba, načelima i važnosti pozitivne komunikacije te kako prevenirati nastanak sukoba. Također, učenici će čuti nešto više o ovisnosti o internetu,  elektroničkom nasilju ili „cyberbullyingu“. Za nešto starije učenike tu je i interaktivno predavanje o psihološkoj pripremi za važan događaj koji kod većine učenika izaziva strah, zabrinutost i anksioznost – državnu maturu.

Studenti će imati priliku upoznati se s karijernim savjetnikom, njihovim radom i kako im on može pomoći. Zajedno s odgajateljima i učiteljima moći će se pobliže upoznati s potrebama suvremenog djeteta i kompetencijama odgojitelja i učitelja, a odgojitelji će moći sudjelovati i u interaktivnom predavanju na temu timske suradnje i komunikacije. Za sve one koji žele naučiti više o ''plesu u dvoje'', odnosno o oblikovanju i njegovanju partnerskog odnosa danas je idealna prilika za to. Korisnice Doma sv. Ana sudjelovati će u radionici s važnom temom s kojom se susreću žrtve obiteljskog nasilja, „Zašto nisam ranije otišla?“

Imat ćemo priliku pobliže se upoznati sa radom sportskog psihologa te pitati sve ono što nas je o tom području uvijek zanimalo, a nismo imali priliku pitati. Odsjek za psihologiju i ove godine otvara svoja (virtualna) vrata te će vas djelatnici i studenti Odsjeka za psihologiju provesti kroz mogućnosti koje se nude u sklopu Odsjeka.

Pozivamo vas da se uključite u humanitarnu akciju kojom se prikupljaju sredstva za odgojno – obrazovnu skupinu djece s intelektualnim poteškoćama Dječjeg vrtića Sušak. U humanitarnu akciju možete se uključiti uplatom na žiro-račun Filozofskoga Fakulteta u Rijeci (IBAN: HR9123600001101536455, ZABA; poziv na broj: 70505505759-06, svrha uplate: humanitarna akcija).

Pronađite nešto
za sebe u programu!
Uključite se u našu
humanitarnu akciju!