16. tjedan psihologije u Hrvatskoj
|20.-26. veljače 2023.
16. tjedan psihologije u Hrvatskoj|20.-26. veljače 2023.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.

Novosti

15.2.2022

Svečano je otvorena 11. Rijeka psihologije

Jučer je putem ZOOM platforme, otvorena 11. Rijeka psihologije. Bez obzira na ograničenja uzrokovana pandemijom, na otvorenju je prisustvovalo pedesetak posjetitelja.

Otvaranje je vodila Matea Milin, nova predsjednica Organizacijskog odbora Rijeke psihologije, koja se u uvodnom pozdravu zahvalila svim partnerima i suradnicima koji su sudjelovali u planiranju i realizaciji manifestacije i stoga se i obratili prisutnima u pozdravnom govoru.

Učinila je to prva pročelnica Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci – Nada Krapić i istaknula kako je unatoč tome što manifestacija nema krovnu temu, veliki broj aktivnosti usmjeren prema temama koje se bave mentalnim zdravljem u kontekstu pandemije i teškoća i izazova koje ona sa sobom nosi. Pozvala je građane i građanke da se upoznaju sa svim aktivnostima koje se nude u ovogodišnjem programu, s nadom da će svatko pronaći nešto za sebe. Također, podsjetila je na ovogodišnju humanitarnu akciju i pozvala svih da se uključe.

U ime Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, okupljenima se obratio dekan - Aleksandar Mijatović. Dekan Mijatović istaknuo je kontinuitet i kvalitetnu organizaciju manifestacije te kolege s Odsjeka za psihologiju koji svake godine daju doprinos programu. Također, naglasio je sve veću zainteresiranost učenika upravo za upis psihologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Prorektorica za digitalizaciju i razvoj Sveučilišta u Rijeci - Senka Maćešić čestitala je Organizacijskom odboru na još jednoj uspješnoj godini te istaknula podršku koju Sveučilište pruža organizaciji manifestacije. Također istakula je važnost i kompleksnost tema koje psihologija nudi široj zajednici. 

U pozdravnom se govoru prisutnima obratila i Edita Stilin – pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko – goranske županije, posebno istaknuvši veliko zadovoljstvo širenjem manifestacije diljem naše županije. 

Ovogodišnje izdanje Rijeke psihologije službeno je otvorila pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke - Sanda Sušanj. Grad Rijeka ove je godine generalni sponzor manifestacije, a pročelnica Sušanj posebno je istaknula doprinos manifestacije za širu zajednicu. Također, naglasila je aktualnost tema koje se nude u ovogodišnjem programu. 

Nako uvodnih riječi i pozdrava uslijedilo je predavanje izv. prof. dr. sc. Barbare Rončević Zubković na temu Kako su se nastavnici nosili s izazovima nastave na daljinu tijekom pandemije?. Rončević Zubković u predavanju se osvrnula na promjene koje su zahvatile sve sfere života, a time i obrazovanje. Prikazom rezultata recentnih istaživanja dobili smo uvid u iskustva nastavnika te raspravljali o smjernicama za obrazovnu i psihološku praksu. Također, istaknuta je i izrazita važnost podrške za nastavnike i druge sudionike nastavnog procesa. 

Na kraju  otvaranja, voditeljica je pozvala sve prisutne da poprate i ostatak programskih aktivnosti te da se uključe u humanitarnu akciju uz želje da se iduće godine družimo uživo. 

Pronađite nešto
za sebe u programu!
Uključite se u našu
humanitarnu akciju!