16. tjedan psihologije u Hrvatskoj
|20.-26. veljače 2023.
16. tjedan psihologije u Hrvatskoj|20.-26. veljače 2023.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.

Novosti

17.4.2020

Hvala i vidimo se dogodine!

Iza nas je još jedna Rijeka psihologije, a stiglo je vrijeme i da se zahvalimo svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji manifestacije. Ponosni smo na najveću Rijeku psihologije u sklopu koje je održano 98 različitih aktivnosti, a kako su neke provedene višekratno brojka premašuje 140. To ne bi bilo moguće bez angažmana svih izvoditelja aktivnosti. Čak 112 psihologa, 35 stručnjaka drugih profesija s kojima psiholozi i inače surađuju u svom svakodnevnom radu te 8 studenata psihologije sudjelovalo je u provedbi programa, a mi im se i ovim putem zahvaljujemo.  O psihologiji se pričalo na 65 različitih lokacija u Rijeci i čak 19 gradova/općina u Primorsko-goranskoj županiji. Stoga se zahvaljujemo i svima koji su nam ustupili prostore za održavanje aktivnosti s ciljem da se naša rijeka psihologije prelije gradom i županijom.

Kao i prethodnih godina, razgovarali smo o brojnim temama iz različitih područja psihologije. U sklopu manifestacije održana je deveta konferencija „Psihologija za gospodarstvenike“, a građani su mogli čuti nešto više o roditeljstvu, stresu, osjećajima, traženju posla, komunikaciji, učenju, psihoterapiji i brojnim drugim zanimljivim temama. Osim već uobičajenih priča koje Rijeka psihologije donosi uvijek na neki novi način, ove godine smo imali i nekoliko noviteta. U godini kada je Rijeka okrunjena titulom Europske prijestolnice kulture pokušali smo biti u trendu i program manifestacije obogatili predstavom „U mojoj glavi“. U HKD-u na Sušaku gostovao je Teatar „Tirena“ iz Zagreba koji na zanimljiv način podučava o anksioznosti i depresivnosti, a o interesu građana za ovakav vid psihoedukacije svjedoči činjenica da se dvorana od 530 mjesta popunila u desetak dana. Drugi novitet bio je tiskani prilog sa sažecima programskih aktivnosti kojeg smo distribuirali na prodajno-promotivnim štandovima na Korzu i u ZTC-u te na mjestima održavanja aktivnosti. Ove je godine zabilježeno više od 3500 posjetitelja, a kako je to izgledalo možete pogledati u našoj fotogaleriji.

U sklopu humanitarne akcije prikupljen je rekordni iznos od 16.226,00 kn za Podcentar predškolskog odgoja „Maestral“ za nabavu opreme za rad s djecom s teškoćama iz spektra autizma. U akciji je sudjelovalo 40 volontera koji su zabilježili više od 450 sati rada. Zahvaljujemo se svim volonterima koji su izrađivali i prodavali promidžbene materijale te građanima koji su se uključili u humanitarnu akciju.

I na kraju se zahvaljujemo svim pokroviteljima bez čije financijske podrške manifestaciju ne bi mogli realizirati. To su Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Sveučilište u Rijeci, Filozofski fakultet u Rijeci, Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci , Centar za primijenjenu psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci , Hrvatska psihološka komora, Hrvatsko psihološko društvo, Prospekt d.o.o., Zajednica Talijana u Rijeci – Circolo, Studentski centar Sveučilišta u Rijeci, Tiskara Bat-print i 3D2 VISUAL. Zahvaljujemo se i svim medijskim kućama i portalima koji su nas pratili, a posebno Novom listu, KanaluRI, Radio Rijeci, Radio Kastvu, Radio Korzu te portalima Kišobran i Moja Rijeka.

S ovim zahvalama pozdravljamo se od devete Rijeke psihologije i vrijedno započinjemo s pripremama obljetničke desete manifestacije. Pratite i dalje naše novosti na društvenim mrežama!

Pronađite nešto
za sebe u programu!
Uključite se u našu
humanitarnu akciju!