16. tjedan psihologije u Hrvatskoj
|20.-26. veljače 2023.
16. tjedan psihologije u Hrvatskoj|20.-26. veljače 2023.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.

Novosti

18.2.2021

Četvrtak obiluje zanimljivim sadržajem Rijeke psihologije

U sklopu Rijeke psihologije danas će se održati treće pozvano predavanje - izv. prof. dr. sc. Sanja Smojver-Ažić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u 18 sati na Zoom platformi govorit će o važnosti međuljudskih odnosa u kontekstu kvalitete života osoba starije životne dobi.

Četvrtak donosi i tradicionalnu, također jubilarnu, konferenciju „Psihologija za poduzetnike“, a studenti će moći čuti o doživljaju stresa i načinima adekvatnog reagiranja na njega.

O stresu i prevenciji sagorijevanja na radnom mjestu moći će saznati više učitelji dok će roditelji imati priliku upoznati metode jačanja osjećaja sigurnosti kod djece kao i jačanja motivacije za učenje u online okruženju. Također, bit će riječi o važnosti timskog rada, utjecaju tehnologije na razvoj djece, funkciji laganja, razvoju kreativnosti te poticanja darovitosti u ranoj dobi.

Građani će moći saznati nešto više o radu na sebi metodama geštalt terapije. Odgojitelji, vrtićki psiholozi i treneri imaju priliku čuti kako se suočiti s izazovima rada u doba pandemije, a trudnice o promjenama u doživljavanju emocija. Nezaposlene osobe imat će priliku osvijestiti dobrobiti doživljaja sadašnjeg trenutka, a pripadnice ženskog spola moći će se osnažiti za preuzimanje glavne uloge u kreiranju vlastite životne priče.

I dalje su na mrežnim stranicama i Youtube kanalu Rijeke psihologije dostupni video materijali o učenju, izložba o zreloj dobi i starenju, a na Kampusu izložba o mentalnom zdravlju “(P)ostati dobro: smjernice za jačanje dobrobiti”.

Nadamo se da ćete pronaći nešto za sebe u ovogodišnjem programu i uključiti se u našu humanitarnu akciju za Društvo psihologa Sisačko-moslavačke županije. Svi detalji o manifestaciji, programu i humanitarnoj akciji nalaze se na www.rijekapsihologije.uniri.hr.

 

Pronađite nešto
za sebe u programu!
Uključite se u našu
humanitarnu akciju!