16. tjedan psihologije u Hrvatskoj
|20.-26. veljače 2023.
16. tjedan psihologije u Hrvatskoj|20.-26. veljače 2023.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.

Novosti

16.2.2021

Otvorena psihoedukativna izložba '(P)ostati dobro: smjernice za jačanje dobrobiti'

U vrijeme sveprisutnih izvora stresa, posebice u jeku pandemije, često govorimo o mentalnom zdravlju. Rijeka psihologije je u svom bogatom slavljeničkom programu pripremila i psihoedukativnu izložbu pod nazivom '(P)ostati dobro: smjernice za jačanje dobrobiti' koja je danas i službeno otvorena, na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.

Svjetska zdravstvena organizacija (2001) mentalno zdravlje definira kao stanje opće dobrobiti u kojem je svaki pojedinac svjestan vlastitog potencijala, može se suočavati s uobičajenim stresovima svakodnevnog života, može produktivno i uspješno raditi te može doprinijeti vlastitoj zajednici. Izložba je pripremljena s ciljem pružanja alata za brigu o mentalnom zdravlju građanima različitih životnih priča, a nastala je u režiji Udruge studenata psihologije Psirius pod mentorstvom psihologinja Silvije Šikić, Hane Gačal i Neve Ljuštine.

Na otvorenju su sudjelovali: Jana Ažić, voditeljica Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, Ines Jakovčić, predsjednica Organizacijskog odbora Rijeka psihologije, Silvija Šikić, jedna od mentorica te Vania Viskić, predsjednica Udruge studenata psihologije Psirius.

Izložba će biti postavljena do 15. ožujka na postamentima između zgrade StepRi-a i Restorana Kampus. Šetajući dobro nam poznatim dijelovima Kampusa, možete saznati što se krije iza pojmova otpornost, mentalna higijena, suočavanje sa stresom, kao i istražiti kako bolje spavati, komunicirati, ispuniti svoje vrijeme te biti dobro sa sobom i drugima. Brinite za svoje mentalno zdravlje.

Pronađite nešto
za sebe u programu!
Uključite se u našu
humanitarnu akciju!