16. tjedan psihologije u Hrvatskoj
|20.-26. veljače 2023.
16. tjedan psihologije u Hrvatskoj|20.-26. veljače 2023.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.

Novosti

16.2.2021

I drugog dana Rijeka psihologije nudi brojne aktivnosti

I danas će se u sklopu Rijeke psihologije održati niz zanimljivih aktivnosti za sve uzraste – od predškolaca do umirovljenika. Na Kampusu na Trsatu s početkom u 15 sati održat će se službeno otvorenje izložbe “(P)ostati dobro: smjernice za jačanje dobrobiti” koja će biti postavljena sve do 15. ožujka.

Osim izložbe, uživo se danas u Rijeci odvijaju aktivnosti za nezaposlene (osnaživanje i priprema za razgovor s poslodavcem) te radionice iz područja pozitivne psihologije, pojma „igre“ iz perspektive teorije transakcijske analize, a predškolci na Cresu i osnovnoškolci na Krku imaju priliku sudjelovati na radionicama o stresu. U online okruženju danas se okupljaju ljubitelji knjiga, a raspravljat će se i o karakteristikama “dobrog razvoda”, o učenju i pamćenju te značaju glazbe u našim životima. Moći ćete saznati više o učestalosti javljanja psihičkih poremećaja i njihovoj stigmatizaciji, strahu i načinima suočavanja te konceptu polariteta u geštalt terapiji.  Odgajatelji i roditelji imat će priliku produbiti znanja o mentalnom zdravlju mladih, doživljaju stresnih situacija te učinkovitim prijelazima i prilagodbi djece u jaslicama i vrtiću. Progovaramo i o utjecajima COVID pandemije na bolnički sustav te na sportske aktivnosti kod djece.

I danas osnovnoškolci mogu zaigrati online Escape room, a na mrežnim stranicama i Youtube kanalu Rijeke psihologije možete pogledati video materijale o učenju i izložbu postera s temama iz područja zrele dobi i starenja.

Humanitarna akcija kojom se prikupljaju sredstva za Društvo psihologa Sisačko-moslavačke županije za edukacije i osnaživanje za rad s traumama nastavlja se i danas. Svaka donacija je dragocjena.

 

Pronađite nešto
za sebe u programu!
Uključite se u našu
humanitarnu akciju!