16. tjedan psihologije u Hrvatskoj
|20.-26. veljače 2023.
16. tjedan psihologije u Hrvatskoj|20.-26. veljače 2023.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.

Novosti

17.2.2021

Najava trećeg dana Rijeke psihologije

Kao poklon organizatora povodom desete obljetnice manifestacije, danas u 18 sati na Zoom platformi će se održati drugo pozvano predavanje. Prof. dr. sc. Ivanka Živčić-Bećirević s riječkog Odsjeka za psihologiju govorit će o psihičkom zdravlju u doba pandemije.

Danas svoja vrata virtualno otvara Odsjek za Psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci dok osnovnoškolci mogu saznati u kojem grmu leži zec, odnosno načine na koje mogu razvijati svoju kreativnost, logičko razmišljanje i timski duh. Nezaposleni imaju priliku saznati više o vještinama razvoja zapošljivosti i konkurentnosti na tržištu rada, a srednjoškolci o dobrobitima pomaganja drugima, prevladavanju straha od javnog nastupa, razvoju komunikacijskih vještina zdravstvenih djelatnika te vlastitoj slici tijela.

Studenti će se moći upoznati s karakteristikama radnog mjesta psihologa u sustavu socijalne skrbi, a zdravstveni djelatnici s tehnikama prevencije sagorijevanja na radnom mjestu. Odgajatelji, učitelji i roditelji mogu saznati više o doživljaju stresa, tehnikama opuštanja, razvoju psihološke otpornosti kod djeteta, igri, uspješnom roditeljstvu, pripremi za školu, učenju i inteligenciji te ovisnosti o nikotinu kod mladih.

Današnja predavanja i radionice bit će posvećene i izazovima s kojima se susreću umirovljenici, doživljaju i kontroli emocija sportaša, životu s autizmom, izazovima policijskih službenika te doživljaju sadašnjeg trenutka - mindfulnessu.

Osim 24 raznovrsne aktivnosti koje se većinom odvijaju online, tijekom cijelog trajanja manifestacije na mrežnim stranicama i Youtube kanalu Rijeke psihologije dostupni su video materijali o učenju, izložba o zreloj dobi i starenju, a na Kampusu smo pripremili i veliku izložbu o mentalnom zdravlju “(P)ostati dobro: smjernice za jačanje dobrobiti”.

I dalje se možete uključiti u humanitarnu akciju Rijeke psihologije i podržati rad Društva psihologa Sisačko-moslavačke županije uplatom na žiro-račun Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci koji se vodi kod Zagrebačke banke (IBAN: HR9123600001101536455, poziv na broj: 70505505759-06, svrha uplate: humanitarna akcija).

Pronađite nešto
za sebe u programu!
Uključite se u našu
humanitarnu akciju!