16. tjedan psihologije u Hrvatskoj
|20.-26. veljače 2023.
16. tjedan psihologije u Hrvatskoj|20.-26. veljače 2023.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.

Novosti

21.2.2023

Gdje nas vodi Rijeka psihologije treći dan?

Dobrodošli do trećeg dana Rijeke psihologije!

Dani otvorenih vrata Centra za profesionalnu rehabilitaciju kao i Županijskog suda u Rijeci i Općinskog suda u Rijeci nastavljaju se i trećeg dana Rijeke psihologije, a ukoliko ste student pomagačkih profesija kojeg zanima kako izgleda rad psihologa u udruzi možete se pridružiti danima otvorenih vrata Udruge Terra.

Nezaposlene osobe romske nacionalne manjine u sklopu Rijeke psihologije imaju mogućnost priključiti se radionici pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u Rijeci te se informirati o mogućnosti stjecanja dodatnih stručnih kompetencija kroz stručna osposobljavanja, usavršavanja ili prekvalifikacije koje nudi Hrvatski zavod za zapošljavanje. Odgajatelji cpo-a Maestral imaju priliku pripremiti se za izazov darovitosti u predškolskoj dobi kroz radionicu koja će  ih upoznati s potrebama darovite djece te dati alate za poticanje njihovog cjelovitog razvoja.

Roditelji djece predškolske dobi mogu se doći pripremiti za važnu prekretnicu u životu roditelja i djeteta – polazak u školu. Odgojitelji DV Rijeka svoje vještine komunikacije s djecom dodatno mogu produbiti uz pomoć radionice Umijeće komunikacije s djecom''. Odgojitelji se mogu pridružiti okruglom stolu te razgovarati o agresivnosti i ljutnji kod djece te o tome kako djeci mogu pomoći kontrolirati agresivna ponašanja.

Osnovnoškolci se mogu pridružiti radionici ''Pouka kugine kuće'' gdje kroz timski rad mogu naučiti kako se nositi sa neugodnim emocijama, razviti empatiju, jačati kognitivne sposobnosti i vještine komuniciranja. Srednjoškolci i studenti dobrodošli su na interaktivno predavanje Ureda za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra gdje će doznati više o ulozi karijernog savjetnika u procesu cjeloživotnog profesionalnog usmjerenja.

Voditelji tvrtke AITAC mogu se pridružiti radionici o vođenju intervjua s kandidatima za posao kako bi pripremili voditelje, posebice one novije i one željne dodatnog znanja za vođenje intervjua. A ukoliko još nikada niste proveli intervju, a pritom studirate psihologiju i zainteresirani ste za područje organizacijske psihologije imate priliku pridružiti se radionici u sklopu koje mogu saznati više kako pripremiti pitanja za intervju te obogatiti iskustvo integracije podataka iz više izvora psihologijske procjene kandidata.

Studenti i građani mogu poslušati predavanje koje se bavi specifičnostima IT sektora te načinima kreiranja kvalitetne radne atmosfera koja će zadržati radnike. Građani i stručnjaci iz područja mentalnog zdravlja mogu se uključiti okruglom stolu te razgovarati o globalnoj krizi i mentalnom zdravlju kroz termine geštaltističkog pristupa.

Umirovljenici i osobe starije životne dobi dobrosošli su u Dom zdravlja Kostrena na interaktivno predavanje o dobrobitima socijalne podrške posebice za osobe starije životne dobi.

Detaljnije informacije o programu i aktivnostima možete saznati ovdje.

 

Pronađite nešto
za sebe u programu!
Uključite se u našu
humanitarnu akciju!