16. tjedan psihologije u Hrvatskoj
|20.-26. veljače 2023.
16. tjedan psihologije u Hrvatskoj|20.-26. veljače 2023.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.

Novosti

24.2.2020

Završila i 9. Rijeka psihologije

S jučerašnjim karnevalskim danom završila je još jedna Rijeka psihologije.

Cijeli tjedan tekli smo ne samo Rijekom već i drugim lokacijama u Primorsko-goranskoj županiji. Održano je preko 100 aktivnosti, a sudjelovalo je više od 100 psihologa i njihovih suradnika. Točne brojke o broju posjetitelja ćemo imati nakon podnesenih izvještaja svih izvoditelja, ali već sada znamo da se za svečano otvorenje, odnosno predavanje o emocionalnoj inteligenciji i kompetenciji, predstavu „U mojoj glavi“ Teatra „Tirena“ iz Zagreba i psiho pub kviz „Sve je to u tvojoj glavi“ u River pubu tražila karta više. Velika hvala svim posjetiteljima koji su uživali u brojnim psihologijskim temama.

Pokušat ćemo ukratko rezimirati. U ponedjeljak smo učili o ljubavi, odgoju djece, kako ostati mentalno fit, kako se opuštati te kako pronaći sreću u poslu. Saznali smo i postoji li veza između policajaca i psihologije. U utorak smo pričali o profesionalnoj orijentaciji i pripremama za razgovor s poslodavcem, a razvedeni roditelji su mogli potražiti podršku u sklopu „škole za razvedene roditelje“. Saznali smo više o hipnozi, roditeljstvu, obitelji, odnosima, internetu i ekranima, coachingu, perfekcionizmu i rješavanju konflikata. Osnovnoškolci su se okušali u igri Dar mal, a pričali smo i bajke. U srijedu smo tragali za odgovorima na pitanja o asertivnosti, strahu od javnog nastupa, rješavanju sukoba, mindfulnessu, anksioznosti i ljubavi, a odgojno-obrazovni djelatnici su mogli slušati o komunikaciji s roditeljima, problemima s prehranom kod djece te socijalnoj uključenosti najmlađih. Tijekom tjedna svoja su vrata otvorila brojna savjetovališta, ali i Odsjek za Psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci koji je za svoje studente organizirao i već popularni Practice caffe. Četvrtak je obilježila tradicionalna konferencija „Psihologija za gospodarstvenike“ koja je okupila brojne stručnjake i stručnjakinje koji svakodnevno primjenjuju spoznaje iz psihologije na radnom mjestu i u različitim organizacijama, a taj smo se dan družili i sa životinjama, učenicima, roditeljima, umirovljenicima, studentima psihologije i stručnjacima pomagačkih struka. Kraj radnog tjedna donio nam je još zanimljivosti iz psihologije poput suradnje medicine i psihologije, partnerskih odnosa, suočavanja sa stresom, transakcijske analize, inkluzije, prava djece, učenja ili utjecaja pametnih telefona, posebice na one najmlađe. Vikend program donio je pokoju radionicu, ali je fokus primarno bio na humanitarnoj akciji koja je isto službeno završila s jučerašnjim danom. Hvala svima koji su se uključili u prikupljanje sredstva za Podcentar predškolskog odgoja „Maestral“ za nabavu opreme za rad s djecom s poremećajima iz spektra autizma što kupnjom naših promotivnih proizvoda, što uplatama na naš žiro-račun.

Vidimo se dogodine na jubilarnoj 10. Rijeci psihologije!

Pronađite nešto
za sebe u programu!
Uključite se u našu
humanitarnu akciju!