16. tjedan psihologije u Hrvatskoj
|20.-26. veljače 2023.
16. tjedan psihologije u Hrvatskoj|20.-26. veljače 2023.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.

Novosti

4.5.2021

Na Korzu postavljena izložba “(P)ostati dobro: Smjernice za jačanje dobrobiti”

Udružene studentice psihologije i psihologinje, članice udruge Psirius, u ponedjeljak, 3. svibnja su otvorile izložbu “(P)ostati dobro: Smjernice za jačanje dobrobiti” na postamentima na Korzu. Šećući dobro nam poznatim dijelovima Korza, građani mogu saznati što se krije iza pojmova otpornost, mentalna higijena, suočavanje sa stresom, kao i istražiti kako bolje spavati, komunicirati, ispuniti svoje vrijeme te biti dobro sa sobom i drugima.

Psihoedukativna izložba "(P)ostati dobro" ima za cilj pružiti alate za brigu o mentalnom zdravlju građanima različitih životnih priča. Obuhvaća 18 plakata na kojima su, uz prateće grafičke elemente, na hrvatskom i engleskom jeziku prikazani kratki opisi osnovnih pojmova iz zdravstvene, savjetodavne i kliničke psihologije. Svaka tema obuhvaćena je popularno - znanstvenim pojašnjenjem te smjernicama za primjenu u svojoj svakodnevici. Dva plakata pripadaju obilježavanju jubilarne, 10. Rijeke psihologije i prigodnoj humanitarnoj akciji unutar koje su sakupljena sredstva za Društvo psihologa Sisačko – Moslavačke županije u svrhu podrške psiholozima za edukaciju i rad s traumama.

Izložba "(P)ostati dobro: Smjernice za jačanje dobrobiti" potaknuta je preporukama Europske federacije psihologa (EFPA) o ulozi psihologije u jačanju mentalnog zdravlja uslijed krize uzrokovane pandemijom. Autorice izložbe članice su udruge studenata psihologije Psirius, koja je glavni nositelj i organizator projekta, uz Psiriusove alumni članice, psihologinje Silviju Šikić, Hanu Gačal i Nevu Ljuština, koje su na projektu sudjelovale kao mentorice i koautorice. Osim međugeneracijske volonterske suradnje koju je iznjedrio Odsjek za psihologiju, izložba slavi suradnju više studentskih udruga pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Članovi udruge studenata kroatistike 'Idiom' lektorirali su radove, dok je udruga studenata anglistike 'Slang' sudjelovala u pripremi i prilagodbi engleskih verzija. Autorstvo grafičkih rješenja potpisuje Jelena Babić iz grafičkog studija 3D2 visual. Izložbu sufinancira i podupire Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci te Organizacijski odbor Rijeke psihologije. Može se pogledati na Korzu do 11. svibnja 2021. godine.

 

 

Pronađite nešto
za sebe u programu!
Uključite se u našu
humanitarnu akciju!