16. tjedan psihologije u Hrvatskoj
|20.-26. veljače 2023.
16. tjedan psihologije u Hrvatskoj|20.-26. veljače 2023.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.

Novosti

7.4.2021

Ovogodišnja 'Rijeka psihologije' u brojkama

Donosimo vam sažeti pregled ovogodišnje, uistinu bogate, manifestacije Rijeke psihologije, čemu brojke govore u prilog.

Građani su tako mogli sudjelovati u čak 85 različitih aktivnosti, a kako su neke aktivnosti održane i višekratno, ukupni broj održanih aktivnosti je 120. Održano je:

  • 57 predavanja,
  • 55 radionica,
  • 2 dana otvorenih vrata,
  • po 1 okrugli stol, izložba, konferencija, igra i video-materijal, Otvaranje te 
  • 3 pozvana predavanja znanstvenica s riječkog Odsjeka za psihologiju.

Također, održana je deseta, također jubilarna, konferencija „Psihologija za poduzetnike“.

U izvođenju programa sudjelovalo je 116 psihologa, 24 stručnjaka drugih profesija s kojima psiholozi i inače surađuju u svom svakodnevnom radu te 35 studenata psihologije.

Unatoč izvanrednim uvjetima funkcioniranja zbog pandemije COVID-19 bolesti i uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, aktivnosti su održane na 21 lokacija u Rijeci i 11 gradova/općina u Primorsko-goranskoj županiji. Gotovo dvije trećine aktivnosti održano je u online okruženju (Zoom, Microsoft teams, YouTube itd.), što je pokazalo prilagodljivost svih uključenih u realizaciju manifestacije. Tako su neke aktivnosti snimljene te su skupa s drugim online materijalima trajno dostupni na YouTube kanalu manifestacije.

Po prvi put je organizirana izložba na otvorenom koja je bila postavljena od 15. veljače do 15. ožujka na Kampusu na Trsatu, a u svibnju će izložba biti ponovno postavljena na Korzu. Osim toga, po prvi put je postavljena i online izložba tema iz psihologije zrele dobi i starenja, ali i neki edukativni video materijali.

Veliki interes građana za teme iz psihologije potvrđen je brojem posjetitelja programskih aktivnosti o kojem izvještavaju provoditelji aktivnosti. Zabilježeno je više od 3000 posjetitelja različitih dobnih skupina.

Čitava organizacija manifestacije provedena je na volonterskoj osnovi - 16 studenata i studentica volontera i volonterki zabilježilo je 113 sati rada, te dodatan u potpunosti volonterski angažman 18 članica Organizacijskog odbora.

Osim brojeva, izuzetno smo ponosni na sadržaj i kvalitetu samog programa, koji se i ove godine bavio zanimljivim i aktualnim temama iz organizacijske psihologije, kliničke i savjetodavne psihologije, edukacijske, socijalne, razvojne psihologije, sportske itd.

'Bacamo' se sad na stvaranje sljedeće, 11. po redu Rijeke psihologije. Neka bude barem dobra kao ova!

Pronađite nešto
za sebe u programu!
Uključite se u našu
humanitarnu akciju!