16. tjedan psihologije u Hrvatskoj
|20.-26. veljače 2023.
16. tjedan psihologije u Hrvatskoj|20.-26. veljače 2023.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.

Novosti

2.2.2024

13. konferencija PSIHOLOGIJA ZA POSLODAVCE

Dragi kolege, 

 

dozvolite mi da vas ispred organizatora ovim putem pozovem da se aktivno priključite ovogodišnjoj Konferenciji Psihologija za poslodavce u sklopu Rijeke psihologije i Tjedna psihologije!

 

Organizacije su uvijek mjesto gdje društvena kretanja doživljavaju svoju kulminaciju. Naime, zbog raznih društvenih kretanja ljudi su postali najdragocjeniji resurs što našoj struci daje nikad veću važnost. Zbog toga vjerujemo da se u vašem poslovnom okruženju događaju uzbudljive i izazovne stvari, promjene pa tako i novi zahtjevi prema vama kao stručnjacima za ljude i ljudsko ponašanje. Ako je tome tako onda ste sigurno vrlo angažirani i traženi. I neka!

 

No, to sve donosi i odgovornost prema okolini u kojoj živimo. Uz to iskusniji među nama znaju da u dobra vremena treba ulagati u svoj renome i poziciju kako bismo sigurnije dočekali i ona druga vremena koja uvijek dolaze. Odličan način za to je da javnosti prezentiramo ono što možemo ponuditi kroz već tradicionalnu Konferenciju za poslodavce, ove godine sretnu trinaestu (sitne izmjene u nazivu kroz godine ćemo zanemariti). To je ujedno i prilika da učimo jedni od drugih što je uvijek posebno zadovoljstvo. 

 

Konferencija će se ove godine održati u utorak 20. veljače. Zahvaljujući višegodišnjoj podršci naših partnera održat će se u uvijek ugodnom prostoru Znanstveno tehnologijskog parka StepRi, ul. Radmile Matejčić 10, Rijeka. Predviđeno je da se odvija u vremenu od 9 do 16 sati, a konačno trajanje ovisiti će o broju prijavljenih izlaganja. 

 

Upravo u želji da se obratimo svim poslodavcima, u privatnom i javnom sektoru, promijenili smo naziv konferencije. Prije je bila usmjerena gospodarstvenicima, pa gospodarstvenicima i poduzetnicima, a sada smo odlučili upotrijebiti termin poslodavac kao nešto što objedinjava sve grupe organizacija koje mogu imati koristi od naših znanja. 

 

Također, ove godine odlučili smo sadržajno se usmjeriti na jednu aktualnu temu koja više od svih drugih muči naše klijente, a to je nedostatak radne snage i svi izazovi koje novi odnos snaga na tržištu rada donosi. Kako je to potpuno nova situacija u Hrvatskoj, smatramo da trebamo biti otvoreni u tome da nemamo gotova rješenja i odgovore već se upustiti u to da zajedno s našim klijentima, poslodavcima pokušamo razumjeti situaciju i istražiti moguća rješenja. Pri tome mi donosimo znanja iz psihologije, a oni znanje i iskustvo u upravljanju i onaj poduzetnički grif koji od malih stvari stvara čuda. 

 

To razmišljanje je dovelo do toga da osmislimo dan iz dva dijela

-        jutro koje će kroz niz tema baciti svjetlo na ovaj složeni problem kroz uobičajene formate: predavanje, radionice, panele s gostima, vježbe...

-        popodne u kojemu ćemo u grupama pokušati zajedno s poslodavcima od ovog što smo čuli i onog što su oni već probali doći do novih ideja i rješenja. Za to planiramo koristiti tehniku World cafea - rada u grupama na tri do 4 pitanja uz psihologe kao moderatore. 

-        između ova dva dijela planiramo organizirati i pauzu za druženje uz zakusku kako bi se imali priliku upoznati, povezati i lakše uključiti u interaktivni dio. 

 

Zbog toga prijava za sudjelovanje ovaj put izgleda malo druačije: ima već ponuđene teme koje smatramo bitnima, ali i dalje ostavlja mogućnost da odaberete nešto što se vama čini bitnim, a vama je poznato i blisko. Možete se prijaviti za jutarnji dio i za moderiranje u popodnevnom ili za jedno i za drugo. 

 

Nadamo se da ćete prepoznati razloge zašto smo ovakve promjene uveli i važnost da se pozabavimo ovom temom koja je jako važna za naše društvo te odlučiti izdvojiti svoje vrijeme da se predstavite poslodavcima i pomognete nam da dođemo do zanimljivih rješenja i ideja. 

 

Veselimo se vašem sudjelovanju, idejama i doprinosu Konferenciji!

 

Rok za prijavu je 8.2. kako bismo mogli program na vrijeme poslati polaznicima koji sigurno imaju gužvu u kalendarima.

 

Prijavite se preko linka https://forms.gle/T7AEhUnZga6uvzZe7

 

 

Organizatori

 

Alen Marot alen@centaroptimum.hr 091 522 0332

Barbara Marot barbara@centaroptimum.hr 091 52 77 445

Tijana Debelić tijana.debelic@gmail.com  098 5908 63

Pronađite nešto
za sebe u programu!
Uključite se u našu
humanitarnu akciju!