16. tjedan psihologije u Hrvatskoj
|20.-26. veljače 2023.
16. tjedan psihologije u Hrvatskoj|20.-26. veljače 2023.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.
Rijeka psihologije godišnja je manifestacija koja se održava u veljači. Posjetite besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove i druge aktivnosti koje se provode s ciljem popularizacije psihologije.

Novosti

12.2.2021

Najavljena jubilarna 10. Rijeka psihologije

Danas, 12. veljače 2021. godine, povodom skorog otvorenja ovogodišnje Rijeke psihologije, u prostorima Pomorskog i povijesnog muzeja grada Rijeke održana je konferencija za predstavnike medija. Na konferenciji su sudjelovali: mr. sc. Edita Stilin – pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije, Ines Jakovčić – predsjednica Organizacijskog odbora Rijeke psihologije te Armin Hadžić – predstavnik društva psihologa Sisačko-moslavačke županije.

Pročelnica Stilin, kao predstavnica generalnog pokrovitelja ovogodišnje manifestacije Primorsko-goranske županije, istaknula je kako program Rijeke psihologije „teče“ po cijeloj županiji, točnije, u 13 gradova iliti gotovo jednoj trećini ukupnog broja gradova u županiji. Pročelnica je istaknula i kako je, uz financijski angažman Primorsko-goranske županije usmjeren Rijeci psihologije, župan donio odluku da 10 000 kuna bude uplaćeno za humanitarnu pomoć psiholozima Sisačko-moslavačke županije. U Primorsko-goranskoj županiji trenutno je 19 učenika s područja Sisačko-moslavačke županije – 12 osnovnoškolaca i 7 srednjoškolaca. Pročelnica ističe kako županija brine o njima, pruža im podršku, a tako će dalje i nastaviti.

Predsjednica Organizacijskog odbora Ines Jakovčić nešto je više rekla o samom održavanju manifestacije. Unatoč pandemiji COVID-19 bolesti, uz potrebne prilagodbe i poštivanje propisanih epidemioloških mjera u tjednu psihologije bit će održano ukupno 95 aktivnosti koje će provoditi 109 psihologa i psihologinja, čak 35 studenata i studentica psihologije te 23 stručnjaka drugih profesija. Aktivnosti su organizirane u skladu sa mnogim zanimljivim i aktualnim temama različitih područja psihologije. 

Predsjednica Odbora istaknula je kako Rijeka psihologije svake godine ima i humanitarni karakter. Dosad je prikupljeno gotovo 90 000 kn, a ove godine sredstva će se preusmjeriti kolegicama i kolegama iz Društva psihologa Sisačko-moslavačke županije za edukacije za rad s traumama. U humanitarnu akciju može se uključiti uplatom na žiro-račun Filozofskog fakulteta (IBAN: HR9123600001101536455, Zagrebačka banka, poziv na broj: 70505505759-06, svrha uplate: humanitarna akcija).

Predstavnik društva psihologa Sisačko-moslavačke županije, Armin Hadžić, istaknuo je kako očekuje „epidemiju“ problema mentalnog zdravlja koju je COVID-19 samo načeo, a da je specifičnost pogođenih područja što je posttraumatski stresni poremećaj još uvijek prisutan i vuče korijene iz Domovinskog rata, stoga je potres samo pokrenuo cijeli jedan val retraumatizacije. Gospodin Hadžić se na kraju zahvalio svima na podršci i inicijativi, a posebno organizatorima Rijeke psihologije, Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Rijeci.

Za kraj je Jakovčić pozvala svih na službeno otvaranje manifestacije koje će se održati 15. veljače, u ponedjeljak u 18 sati na Zoom platformi. Nakon pozdravnih govora uvaženih gostiju, prof. dr. sc. Jasna Hudek-Knežević s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci održat će predavanje o socioseksualnosti. Pristupni podaci za online otvaranje dostupni su ovdje.

Pronađite nešto
za sebe u programu!
Uključite se u našu
humanitarnu akciju!